Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2019 00:00 - скука
Автор: donjodonev Категория: Политика   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
0



 БОРБА НА СКУКАТА С НАУКА /СЕГА С КЛИМАТА/

Скучно ми е. Предстоят избори и започна ваденето на скелети от кардероба според инструкциите от Америка, които ни ги натрапваха още от началото на промените. Става дума за алегория с човешки скелети, но на нашите /и не само нашите/ политици толкова е паднало нивото, че вече вадят и животински скелети... ако така продължават ще започнат да вадят и скелети от медузи...Шегувам... А иначе идеи, цели, програми... е няма и няма и не се очертава да има.

Та понеже ми омръзна да слушам еднообразното монотонно дърдорене за апартаменти на политици на власт, нещо толкова старо по същност /спомнете си как се получаваха апартаменти при социализма, след промените нещата продължиха, дори според приятели, на които вярвам, и Жельо се е облажил, и моя приятел донякъде Кавалджиев.../, успешно се отвличам и разнообразявам с техника и наука, макар че и там е навлязло търгашеството като в останалите човешки дейности. А иначе за стотиците милиарди народна собственост пропилени или откраднати от чудовищата на прехода не се говори вече. А аз ще се опитам да ви разнообразя с проблема за климата, защото от него цялото човечество има вероятност така да пострада, че нашето разграбване да изглежда като розови сънища.

Плашат ни с глобално затопляне по техногенни причини и така източват и ще продължат да източват трилиони и трилиони. Неустановено, недоказано... но такава е схемата на истинските господари - частните собственици на паричната система от дългов тип с частично покртие, до сега действуваха основно с войни и революции, а това май не е по-добре. Нашия министър на екологията се съмнява в това, Вацслав Клаус /бивш чеки президент/ го отричаше... както и много отговорни и съвестни учени. Но пропагандата е стигнала такива висоти... пък и отдавна се знае - да кажа, че сестра ти е, пък ти доказвай, че не е.

Всъщност очаква ни глобално замръзване. Периодите на студ и лед през последните десетки милиони години са преобладаващи, сега по една щастлива случайност за нас живеем в продължение на глобално затопляне.

Ще стане дълго, но ще карам подред /може пък на някой да му стане интересно и да го поразсея, като отвлека от абсурдите на ежедневието/. Земята е кълбо, което отначало е било с много по-равна, гладка повърхност. Топломасопреноса от топлите екваториални зони не е бил затрудняван, спиран. Знаете, че ако отоплявате една от две стаи през зимата, те ще бъдат топла и студена ако врата между тях е затворена, но ако не е - те ще бъдат с близки температури. Вероятно знаете, че земната кора е тънка и на тектонични плочи, плаващи върху магмата. Те се притискат, деформират при движението си /от там и земетресенията/. Няма да правя точна справка, но някъде преди около 50 милиона години плочата върху която е Индия се сблъсква с евразийската, в следствие на което се появява най-високата планина Хималаите. Около този период се появяват и Алпите, и Кавказ... До този момент вратата между двете стаи е била отворена, сега се затваря. До този момент в Антарктида са расли иглолистни гори, а в Аляска е имало и динозаври. Сега на екватора е горещо, след това от двете му страни следват пустини, после умерен климат и накрая студ. За периода след затварянето на вратата са се редували студени и топли периоди, слънчевата активност също има значение, но най-същественото е, че топломасопреноса се е усилил преди около 4 000 години и така ни е ощастливил с по-дълго затопляне. Тогава пада астероид някъде североизточно от Мадагаскар и той свършва тази хубава и полезна работа за живота на Земята, интензифицирайки за известно време топломасопреноса. Тогава, според повечето учени от това като последствие са невероятните дъждове в Двуречието, описани и в Гилгамеш, и в Библията.

Този път се увличам, защото ми е приятно да се занимавам с нещо по-сериозно от тъпото ни и вредно ежедневие. Та. Прдстои ни глобално замръзване. По някои сценарии много сериозно. Линията на вечния сняг ще е някъде около Москва, Северния Атлантик и Балтийско море ще са вечно зъмръзнали, през зимата ще замръзва и Черно море. Катастрофа за живота, катастрофа и за хората /не за вида, ще оцелеят негови представители, ще започнат нещата от начало/.

Малко по-скоро да ви развеселя с мои фантазии на тази тема, макар че не са безпочвени и са оригинални. Можем да мислим за преселване на други планети, за изменение орбитата на Земята, за увеличаване на техногенния парников ефект... Според мен е най-добре да мислим за контролиран целенасочен топломасообмен, такъв, какъвто е бил преди затварянето на вратата, т.е. появата на гигантските планински вериги. Вижте какво прави естествения Гълфстрийм, който е нищожен в планетарен мащаб... и какъв е климата от Ирландия до Норвегия. Е, ако не ни стигне времето за подготовка, можем да имитираме отначало падането на метеорита около Мадагаскар преди десетки милиони години. Примерно по схемата със заличаването на САЩ с цунами в следствие на термоядрени мегатонни взивове около двете и крайбрежия на Сахаров. Злите езици говорят, че новите руски подводни необитаеми високоскорстни подводници Посейдон са с такава цел /ама то унищожаването на цялото чевечество може да стане и от собствената страна с гигантска кобалтова бомба, ама това са други теми/.

Та вместо само за апартаментите на Цецо и Цецка дайте да мислим и си говорим и за такива неща, спасяващи, а не унищожаващи човечеството. Оптимист съм и съм уверен, че ще стане както си мечтая... а паралелно не трябва да изоставяме морала и етиката, защото без тях и да сме живи, не сме хора.




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: donjodonev
Категория: Политика
Прочетен: 27644
Постинги: 17
Коментари: 31
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031