Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 19:24 - ПЪТ ЗА НИКЪДЕ ИЛИ В ГЛУХА УЛИЦА
Автор: donjodonev Категория: Политика   
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове:
0



 ПЪТ ЗА НИКЪДЕ ИЛИ В ГЛУХА УЛИЦА

Опитвам се да избягвам коментирането на текущи събития... предпочитам не описанията, а обясненията и вникването в същността. Пък и нали съм малко калпазанин... Но това, което направи оня ден Брентън Тарант ми дава възможност да го коментирам и да се опитам да кажа някои неща по същество. Най-вече за това какво става и накъде вървим - за никъде, в глуха улица или още по-лошо. Спомняте си как завършваше нашумелия около промените филм на Тенгиз Абуладзе "Покаяние" - върви старицата по пътя и пита: "Този път води ли към Храма". "Не, това е пътя на Варлам, не води към Храма". "Ами защо е тогава този път щом не води към Храма?" - учудва се старицата. Та така - да не се окаже, че се движим по пътя на някой Варлам към още по-лош и страшен Варлам, а не просто в задънена улица или наникъде.

Брентън Тарант извъши терористичен акт и сам си признава, че е терорист. От тук, от там четох някои неща от 73 страничния му Манифест. Според него "..в света се извършва замяна на европейските хора с хора с друг цвят на кожата, а бялата раса е в опасност..." И това е според него организирано, позовава се на една хипотеза на французина Камю от 2010 година. След разни крайни изказвания се определя като екофашист. И терорист. Цитира стихотворение на Дилан Томас, поет от ХХ век: "Не отивай смирено в сумрака на вечната тъмнина, не позволявай да изгасят твоята светлина...". Терористичния акт извършва, за да покаже на прииждащите "завоеватели", че нашите земи никога няма да бъдат техни. А сред белите да създаде атмосфера на страх, за да се осъзнаят и унищожат царящото сега сред тях нихилистично, хедонистко и индивидуалистическо безумие. И да предизвика конфликт между двете идеологии в САЩ и така да се стигне до осъзнаване и преодоляване на проблема, който визира.

Толкова, трудно, а и безсмислено е да се преазказва Манифест от 73 страници. Може сами да го намерите и попрочетете. Сама малко още за присъстващия надпис върху оръжията на български наред с други надписи на други езици и споменатия специално Фружин. За мой срам, аз само знаех нещичко за първото въстание против османските поробители на Константин и Фружин, сега се зачетох и се оказва че е наш голям и достоен представител на царския род, покрай това научих и нелицеприятне неща за похода на Владислав Варненчик, затова каква кал е правил Ян /всъщност Янош/ Хунияди на Фружин... прочетете, даже в Уикипедията има основните неща. Явно и Брентън Тарант знае тези неща и поставя Фружин като истински и достоен съпротивляващ се на османското нашествие в Европа.

Та. Грамотен е Брентън Тарант, знае много за неговите 28 години. Но от тук нататък се проявява като истински представител на модерна, същностния причинител на проблема, против който се бори. Да припомня - модерна е десакрализираното протестантство, появило се на Запад след успехите на естествените науки и техниката, когато се налага мнението, че хората сами, без нищо висшо, могат да се справят с всичко и да постигнат всичко и включващ основно либерализма, комунизма и нацизма. Така и Тарант - сам измисля и решава кое какво е и какво трябва да бъде и започва сам да го осъществява. Така че да подчертая - това не е акт на християнин против мюсюлманите, а на нехристиянин, пропит от модерна, против "завоевателите" на земите на белите. Австралиец. А Авсралия пък е завладяна от белите. Както и Нова Зенландия, къде извършва тероризъм. Белите са завладели и Америките, и звършили на места тотален геноцид... а върхушката на Белите сега иска да завладее и нас, и Русия, и Китай... Но на Тарант са му виновни сега мюсюлманите, формално е така, но те са маша на едни бели против други бели. Той вижда разделеното американско общество, то стана очевидно след избирането на Тръмп за президент, но даже и не се догажда за същностното разделение на белите и че то в условията на модерна е причина за тези негативни явления и процеси. Има автори, на които съм склонен да вярвам, че античовешки сили сред белите, доминиращи, са в съюз с крайните формално ислямски ретроградни сили в исляма, защото интересите и целите им съвпадат. Така Тарант, вместо да изпише вежди, избожда очи. Единственото му не оправдание, а обяснение е, че е млад, знае много, но е разбрал малко и направо нищо.

Та, основната ми оценка на ставащото в света, проличало очевадно след избирането на Тръм, сега Брекзита и много други неща /списака ако е подробен ще е безкраен/, включително терористичния акт на Тарант и коментарите за него, е че в добрия случай сме по неправилната улица без изход, в по-лошия в улицата на Варлам и се движим към по-страшен Варлам. Няма повече да го усуквам, предполагам, че разбрахтеосновната ми теза, ако някой реши, както обикновенно казвам, ще продължив в далог с коментари. А, да, знаете, че съм оптимист, затова пак да припомня, защото малко отчайващо се получи. Това са временни явления в процеса на ставането, само Иисус е вечен и незаобиколим, ще се върнем към сакралното, защото той ни е казал, че ще бъде с нас до свършека на света.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: donjodonev
Категория: Политика
Прочетен: 28089
Постинги: 17
Коментари: 31
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930