Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2018 23:38 - БУДИТЕЛИ, ПРИСПИВАТЕЛИ, МАНИПУЛАТОРИ, РУШИТЕЛИ
Автор: donjodonev Категория: Политика   
Прочетен: 1508 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вместо да пиша нещо във връзка с днешния празник, ще повторя каквото съм писал преди 5 години. Отдавна се опитвам да пиша така, че това да не бъдат еднодневки. Та ето какво съм писал тогава, преценете сами.

БУДИТЕЛИ, ПРИСПИВАТЕЛИ, МАНИПУЛАТОРИ, РУШИТЕЛИ
Днес е празник, който официално е въведен от правителството на Стамболийски с основен инициатир министър Стоян Омарчевски. Фактически на 28 юли 1922 г. Министерството на народното просвещение излиза с окръжно номер 17 743, според което 1 ноември е определен за „празник на българските будители, ден за отдаване на почит към паметта на големите българи, далечни и близки строители на съвременна България“. Целта на празника е да се повдигне националното самочувствие след Ньойския мирен договор. Ще кажете подробности... и какво от това? Напротив, важни, много важни според мене. Първо става дума за националното самочувствие. А сега се стараят всячески да убият националното ни самочувствие. Малцинствени групи - от цигани до геьове и лесбийки са на пиедистал, а ние и от вън, и от вътре сме критикувани, че малко се грижим и за тях, както и затова, че не си затваряме очите пред пороците им. Първи в реда на будителит е Иван Рилски, но християнството у нас продължава да е под ударите на вътрешните и външните му врагове, ЕС гласи закон за толерантността, с който да продължи дехристиянизирането на Европа и в частност нас. Крайни ислямисти шетат с много пари безпрепятствено у нас, Турция със съдействието на новите ни гсподари ни инфилтрира с опасни уж бежанци ислямисти. По-нататък. Става дума за почит към паметта на великите българи. Да сте забелязали нещо такова напоследък поне на този празник? Аз - не. И накрая става дума за строителите на България! Но днес са на почит не строителите, а рушителите на България. Новите ни господари се оказаха по-лоши от старите в много отношения и най-вече с това, че си назначиха колониална администрация от новите ни политици /нали ни третират като победена страна по-зле отколкото в Ньойския договор, макар и неявно/, която има за основна цел да руши всичко у нас - заводи, армия, здравеопазване, образование... всичко... и разбира се, националното самосъзнание и самочувствие. А вече казах - целта на празника е била да повдига националното самосъзнание и самочувствие! Стигнаха до там, че да продават земята ни, а ако намерят начин, и нас ще продават като добитък /то май в завуалирана форма вече го правят/. Както вече писах, тече разгром на народа и обезличаване на личностите.
Тъжно и страшно е, а днес е празник... но трябва да погледнем истината в очите и да спасяваме каквото можем и след това да се възраждаме! Напук на враговете ни, напук на новите ни господари! Ще успеем, колкото и трудно да ни е! И пак ще има будители, а не приспиватели, манипулатори и рушители!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Тъпак си бил преди, тъпак си
02.11.2018 06:24
си останал.

Българското здравеопазване е най- доброто и най- достъпнато в света, българското образование е на много високо ниво- всеки български специалист без проблеми си намира работа в целия свят.

България никога не е била по- добре, българите никога не са били по- богати. Защото само за някакви си 20 години ние извършихме истинско икономическо чудо- увеличихме нашия БВП цери 12 пъти!

Единственият проблем на тази страна е този, че тя е гъсто населена с некадърни простаци като теб.
цитирай
2. stuber - Сополе Апостопов, по-тъпа, проста ...
02.11.2018 13:14
Сополе Апостопов, по-тъпа, проста и противна креатура няма в пределите на родината ни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: donjodonev
Категория: Политика
Прочетен: 28082
Постинги: 17
Коментари: 31
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930