Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2018 12:58 - За празника
Автор: donjodonev Категория: Политика   
Прочетен: 180 Коментари: 0 Гласове:
0



 Днес е празник. Как го празнуваме и защо го празнуваме е важна тема, но по-важно е с какво той допринася за нашето осъзнаване и постигане на доброто, истината и развитието за народа и държавата. Да, това е трудно, защото още Хегел отбелязва - историята ни учи, че ние не се учим от историята. А днес историята е вече тотално идеологизирана и фалшифицирана в интерес на господарите. Нещата са по-зле от описаните от Оруел в "1984". А се знае, че който забравя миналото, не разбира настоящето и няма бъдеще. Разбира се, място за отчаяние няма, никое зло не е вечно в този свят, но то свършва толкова по-бързо, колкото сме по-осъзнати и по-дейни.

Но да не философствам излишно, това ако го пиша трябва да е отделно. Та за днешния е празник. Даже в нашата Уикипедия така е представена причината за обявяването на независимостта на България през 1908 г.: "Берлинският договор от 1878 г. определя Княжество България като васално на Османската империя, което затормозява стопанското развитие на страната и ограничава възможностите ѝ в международните отношения. Мирните споразумения задължават българското княжество да се съобразява с режима на капитулациите, наложени от Великите сили на Османската империя, който налага преференциален внос на европейските промишлени стоки и обрича развитието на българското вътрешно производство. Затова след постигането на Съединението на Източна Румелия с Княжество България усилията на българския политически елит се насочват към обявяване на независимост." Тогавашните ни управници са имали представа за нещата и са действували правилно. На практика по полезната за страни като нашата политикономия на Фридрих Лист, а не по вредната на Рикардо-Смит-Маркс. И въпреки много последващи грешки на управляващия елит, довели до две национални катастрофи, постиженията на България в началото на ХХ век са значителни във всички области и с основание са ни нарекли прусаците на Балканите не само за военните ни успехи, но и икономическите. Културните отделно, занимавл съм се с кръга "Мисъл" на д-р Кръстев и винаги съм се удивлявал как е възможно такова нещо след петвековно робство.

Сто и косур години след това сме в плачевно състояние. Новите господари ни изиграха и продължват да ни играят по най-отвратителен и престъпен начин. Забележте - в началото на ХХ век подем, в началото на ХХІ - тотален умишлен регрес във всичко. В практиката няма и помен от политикономията на Фердинад Лист, а всичко е по хипертрофирана политикономия от типа на Рикардо-Смит-Маркс оли изобщо модерна, ама колко и кои у нас са запознати с неговата същност и философия?/. Няма да разглеждам подробно тук тези неща, само ще подчертая основната характеристика, девиз на съвременната система - СМЪРТ НА НАРОДА, СВОБОДА НА ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. Става дума не толкова за физическа смърт на народа /макар че и това го има/, а за разгромяване на народа, обезличаване на личностите, видиотяване и развращаване на масата хора. За да бъдат лесно експлоатирани, манипулируни и управлявани. Купените мекерета интелигенти от новите господари ни лъжат нагло /макар че и това не е ново за интелигентите, добре известно е, но не се споменава, че преврата срещу единственото народно правителство у нас на Стамболийски е извършен от ИНТЕЛИГЕНТИТЕ ивоенните с мълчаливото съгласие на комунистите/, но истината си пробива път и вече има положителни промени - от Латинска Америка през Унгария до РФ. Всъщност честните и достойни мислители са забелязали накъде отиват нещата още след ВФР. Например Алексис дьо Токвил в началота на ХІХ век предрича, че новото общество, което създават /участник е и във ВФР, и в последващите събития/, има голяма вероятност да бъде по-несправедливо и по-лошо от старото, което събарят. Това го има добре описано и в Оруел, и на много други места. Вече и самите властващи в света признават, че никога не е имало такава диференциация между бедни и богати на всички нива - отделните хора, групи от хора, държави, организации от държави. Изхода е един, той вече започва да се случва по света - СМЪРТ НА ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА. Разбира се, пак не става дума за физическа смърт. По комунистическата теория престъпниците бяха социално близки, оставени да върлуват в Съветския Съюз, но Сталин се справи с тях за няколко години след войната, когато беше окончателно победил и то в условията на отменено смъртно наказание. Хитлер е престъпник за много неща, но по негово време в Германия нямаше експлоататри. И имаше невероятно научнотехническо и икономическо развитие.

Хайде и малко конкретика. За да осъзнаем по-добре съвременната ни "независимост", а всъщност тотална зависимост. За енергетиката, защото пак се вехрят спорове за цената на газа, която в същност се определя от цената на нефта. Естествено, това се използна за увеличаване на цените от експлоататорите. Но нефта е падал по ценат, тогава и газта е падала, а аз не си спомням това да е било използвано от експлоататорите за намаляване на цените. Но с електроенергията нещата са далеч по завуалиране и по-престъпни. Тя непрекъснато се увеличава! По рецептата и с подкрепата на новите господари. Предполагам, че ви е направило впечатление, че те защитават непрекъсното експлоатоторите и се отнасят с отвращение към народа /всички народи, не само българите/. Колко действия предприеха в интерес на грабещите ни структури и НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СЕ СЕТИХА, ЧЕ ПОНЕ ОТ КУМУВА СРАМА ТРЯБВА ДА КАЖАТ НЕЩО В ЗАЩИТА ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА! Наследихме енергетика от социализма, която беше на световно ниво. Новите господари я съсипаха както съсипаха всичко у нас след промените /така не се постъпва и с военно победена страна!, писал съм за това, Сталин спира плана Моргентау за ликвидация на Германия след войната, но ако го прочетете ще ахнете колко клаузи от него се прилагат у нас по време на прехода/. Вече е ясно - насила и неоснователно подлъгха нашите политици колониална администрация да затворим 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй". Произвеждания от тях ток е с цена 1.9 стотинки, което е много пъти под цената на тока от другите ни конвенционални електростанции и 5 и 6 блок на "Козлодуй" и дсетки пъти спрямо харизаните на някакви американци Марици и ВЕИ-тта. И никой не търси отговорност на предалите ни за Мариците, за затворените блокове, за престъпно въведените ВЕИ-та! Както и за загробената АЕЦ "Белене". За ВЕИ-тата нещата са направо за криминален роман. Измислиха в САЩ и ЕС несъществуващото глобално тхногенно затпляне /там над 90% причината е в слънчевата активност, която е променлива/. След това задължиха страните членки на ЕС да въведат ВЕИ. За нас бяха 16%, но до 2020 година. В НС, за да уредят едни експлоататори, политиците гласуваха закон, с който надминаха многократно изискванията и го реализираха, макар и недокрай. Престъпление е, че не изчах до 2020 година, до тогава нямаше да пращаме скъпия ток от тях, а и технологиите се развиват и ВЕИ-тата цяха да бъдат пъти по-евтини. За капак ЕС преразгледа това си решение. И сега какво - грешно решили в ЕС, престъпно го приложили в България и затова да плаща народа? Ама какво го интересуват ЕС такива работи, на него му е виновен Орбан, защото искал да ни спаси от ислямската емигрантска чума. Да не се увличам в конкретика, тя е безкрайна. Поне на празника.

Честит празник, братя и сестри българи!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: donjodonev
Категория: Политика
Прочетен: 28080
Постинги: 17
Коментари: 31
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930